Mercandia prahtimine läheb maksma 1,7 miljonit (1)

TS Laevade kuuenda laeva ehk varulaeva Mercandia VIII prahtimine koos Regulaga seotud kuludega läheb tänavu suveks riigile maksma 1,7 miljonit eurot.

Mercandia VIII Taani ettevõttelt HH Ferries AB ehk Scandlines prahtimise maksumus on Tallinna Sadama teatel konfidentsiaalne. “Saan vaid jagada infot maanteeametiga sõlmitud kokkuleppe kohta. Kokku on Regula ja Mercandia VIII 2018 suve kogukulu maanteeametile ehk riigile 1,7 miljonit eurot, millest arvatakse maha ka TS Laevadele parvlaeva Regula reiside piletimüügist laekunud piletitulu,” ütles TS Laevade juhatuse esimees Jaak Kaabel BNS-ile.

TS Laevad prahib HH Ferries AB-lt parvlaeva Mercandia VIII suveperioodil 4. juunist 30. augustini, et oleks olemas varulaev perioodil, kui Regula teeb tellitud lisareise Virtsu–Kuivastu liinil.

Riik tellis TS Laevadelt käesoleva aasta suveperioodiks Virtsu–Kuivastu liinile 536 täiendavat reisi ajavahemikus 14. juuni kuni 26. august. Lisareisid teeb parvlaev Regula. “Pikem on periood selle võrra, et jõuaks laeva mehitada, varustada, siia tuua ja tagasi viia,” selgitas Kaabel.

Print Friendly, PDF & Email