Sajandi ehitus saab hoo sisse (47)

Kuressaare kesklinn suletakse autoliiklusele Torni tänava ristmikust kuni Lossi tänavani 23. maist, et alustada järgmise aasta suveni kestvate rekonstrueerimistöödega.

LEO RAHU: See periood on inimestel vaja üle elada.
MAANUS MASINGAS-i Merko Infra projektijuht Leo Rahu ütles, et esimesel nädalal on plaan alustada Tallinna tänaval asfaldi üleskoorimise ja soojustorustike paigaldamisega.

“Liiklusskeemid ja suunaviidad on autojuhtidele selleks ajaks üles pandud,” lausus ta. “Linnaliini buss hakkab sõitma senise marsruudi asemel mööda Uut ja Karja tänavat. Jalakäijatele ei ole liikumine kõnniteedel suletud, kuid kindlasti on soovitav veenduda ohutuses ja vajadusel lähtuda töödejuhataja korraldustest.”

Seejärel kaevatakse Tallinna tänav üles, paigaldatakse sinna kommunikatsioonid, sideliinid, elekter tänavavalgustuse jaoks, ehitatakse valmis teede aluskihid ning juulis ja augustis hakatakse maha panema graniitplaate.

Sillutatud plats algab Torni tänava ristmikust ja jätkub Lossi tn 1 maja lõpuni. Sealt edasi läheb sõidutee edasi asfaldiks. Kõnniteed kaetakse betoon- ja graniitplaatidega.

Ehitaja tagab juurdepääsu tööpiirkonda jäävatele objektidele kogu ehitusperioodi vältel ja tagab ka ohutu läbipääsu jalakäijatele. Selleks kasutatakse piirdeaedasid, ülekäigusildasid ja ajutisi käiguteid. “See periood on inimestel vaja üle elada,” sõnas Leo Rahu.

Mehi ja tehnikat on tööde tegemisel rakendatud kaks brigaadi, lisaks ekskavaatorid ja kallurautod. Lepinguga on etteantud tööaeg esmaspäevast reedeni. Laupäeval, pühapäeval ja öötundidel töid teha ei tohi.

Ehitustööd peavad Saaremaa vallaga sõlmitud lepingu järgi lõpetatud olema 2019. aasta septembris. “Selle kuupäeva tõttu ei tasu inimestel hirmu tunda, sest me anname ikkagi järk-järgult vallale tänavaid üle. Tahaks nii, et järgmise aasta 1. juuniks oleks kõik tööd valmis,” rääkis Rahu.

Print Friendly, PDF & Email