Tallinna rallilt viis poodiumikohta

34. Tallinna ralli võitjatena finišeerisid laupäeval Georg Gross ja Raigo Mõlder, kellele see oli hooaja esimene võit. Teisena lõpetasid hooaja kolmanda ralli Valeri Gorban ja Sergei Larens, kes jäid võitjatest maha 7,3 sekundiga. Kolmas koht kuulus Emil Lindholmile ja Mikael Korhonenile, kes jäid maha 13,8 sekundiga.

Kaheveoliste kuni 1,6-liitrise mootoriga autode EMV2 absoluutarvestuse ning EMV6 ja Estonian R2 Challenge´i arvestuses olid Tallinna ralli parimad Ken Torn ja Aleks Lesk (Ford Fiesta R2T). EMV6 ja Estonian R2 Challenge´i arvestuse teine ning EMV2 klassi kolmas koht kuulusid Roland Poomile ja Ken Järveojale (Ford Fiesta R2T), kes jäid võitjatest maha minut ja 4,9 sekundit. Klassi EMV6 ja Estonian R2 Chal­lenge arvestuse kolmas koht kuulusid Oliver Ojapervele ja Jarno Talvele (Ford Fiesta R2). Tornist ja Leskist jäid Ojaperv ja Talve ralli lõpuks maha minuti ja 42 sekundiga.

Kaheveoliste klassi EMV8 (E10) hooaja kolmanda etapi parimad olid Martin Saar ja Karol Pert (VW Golf 2). Klassi teisena lõpetasid Gert Virves ja Sander Pruul (Opel Astra), kes jäid võitjatest 24,4 sekundi kaugusele. Klassi kolmas koht kuulus Raigo Reimalile ja Magnus Lepale (Renault Clio), kes jäid ralli lõpuks klassivõitjatest kahe minuti ja 18,8 sekundi kaugusele.

Rahvusliku E-rühma klassis EMV9 (E9), kus sõidetakse 1,6-liitrise mootoriga kaheveoliste autodega, võitsid Raido Laulik ja Tõnis Viidas (Nissan Sunny GTI). 41,8 sekundi kaugusele jäid eestlastest Klim Baikov ja Andrey Kleshchev (VAZ 2105). Klassi kolmas koht kuulus Timmu Kõrgele ja Erik Vaasale (VAZ 2105), kes kaotasid 12. sõidetud katse kokkuvõttes Laulikule ja Viidasele kolme minuti ja 35,4 sekundiga.

Tallinna ralli viiendal kiiruskatsel süttis tehnilise rikke tõttu põlema Chrislin Sepa Honda CivicType-R. Tuld võttis ka ümberkaudne mets. Sõitjad õnneks kannatada ei saanud. Tühistati ka kordusena kavas olnud seitsmes ehk sama kiiruskatse.

Eesti autoralli meistrivõistlused jätkuvad viie nädala pärast, kui 15.–16. juunil sõidetakse Viru rallit.

Print Friendly, PDF & Email