Sakla saialaat mitteüksnes saiaga

Päikesepaisteline ilm meelitas laupäeval Sakla saialaadale nii kauplejaid kui ka ostjaid kõikjalt Saaremaalt. Tuldi mandrimaaltki.

PIRUKALE! 100 Kella Kohviku köögis küpsetasid pirukaid Maide Ellik ja Malle Kreis.
IRINA MÄGILaadapäeva lõpuks oli saialett tühi. Küpsetistest olid letile jäänud veel mõned leivad ja tordid. Külastajad said uudistada käsitöönäitust. Õnneloosipileti ostjad võisid koju minna kohalike käsitöömeistrite tehtuga.

Lillede ja köögiviljataimede sortiment oli üpris rikkalik. Koolipoisid pakkusid enda valmistatud meeneid, kogudes nii raha klassiekskursiooni jaoks Läti- ja Leedumaale.

Esmakordselt astus suurearvulise publiku ette ansambel Tihe Tuli. Meeleoluka kontserdi võtsid pealtvaatajad-kuulajad soojalt vastu.

Esimese saialaada korraldas Sakla külaarengu selts 2005. aastal. Seltsi eestvedaja Ulvi Põldema hinnangul elavdab see külaelu. Laadalised külastavad ka seltsimajas asuvat ainulaadset kolhoosimuuseumi ja Lembit Kadariku raadiomuuseumi. “Inimesi käis laupäeval nii palju, et ma ei saanudki siit oma ruumidest välja. Kogu aeg pidin selgitusi jagama,” nentis Kadarik.

Meeldivaks kehakinnituspaigaks on saanud 100 Kella kohvik. Laadapäeval said külalised seal maitsta ahjust võetud kuumi pirukaid ja muid küpsetisi. “Hubane koht,” ütles kohvi maitsma tulnud põline põllumees Valent Rõõm.

Print Friendly, PDF & Email