Tasuta transporti tahetakse edasi lükata (6)

Ühistranspordikeskuste ning Saaremaa ja Hiiumaa valla ja Tartu linna esindajad tegid ettepaneku tasuta ühistranspordi rakendamise tähtaeg kolme kuu võrra edasi lükata.

Ühistranspordikeskuste esindajad jõudsid teisipäevasel kohtumisel seisukohale, et tasuta ühistranspordi rakendamisega seotud muudatusi ei ole võimalik läbi viia piisavalt kiiresti, et olla valmis seni seatud tähtajaks, 1. juuliks, kirjutavad ühistranspordikeskused pöördumises majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni ning maanteeameti peadirektori Priit Sauki poole.

Keskuste teatel on lisaraha suunamine ühistranspordi arendamisse väga vajalik, kuid keskustele tuleb anda sisuline otsustusõigus nii piletihindade kehtestamisel, soodustuste rakendamisel kui ka liinivõrgu ümberkorraldamisel ja tihendamisel.

Pöördumises teevad ühistranspordikeskused ettepaneku lükata piletihinna määramise tähtaegu vähemalt kolme kuu võrra edasi ning enne seda viia määrusesse sisse muudatused, mis võimaldavad keskustel rakendada paindlikke piletihindu ja soodustusi.

Kuni uue süsteemi rakendamiseni soovivad ühistranspordikeskused rakendada seni kehtivaid hindu ja soodustusi.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson allkirjastas aprilli lõpus piletihinnamääruse, mis võimaldab juulist maakondlikel bussiliinidel endiselt senises määras pileteid müüa, kuid ka tasuta transporti pakkuda. Kui kohalikud ühistranspordikeskused maakondlikus bussiliikluses juulist piletihindu ei langeta, näiteks nullini, siis jäävad nad osaliselt ilma riigieelarves ette nähtud maakondliku ühistranspordi lisarahastusest.

Print Friendly, PDF & Email