Kalapüügivõistluse Nasva Särg võitis Koit Häng

Avatud kalasadamate päev meelitas laupäeval Nasvale ligi 600 huvilist mitmelt poolt Saaremaalt ja Mandri-Eestist.

VÕIDUMEES: Koit Häng Kuressaarest kalapüügivõistluse Nasva Särg 2018 võidukarikaga laupäeval Nasval.
IRINA MÄGIJuba varahommikul jõudsid kalamehed saagiga sadamasse. “Ostsin 10 kilo värsket räime. Saarlane ilma kalata ei saa. Nüüd osalen särjepüügivõistlusel, kehvasti läheb, kaks särjekest on ämbris, aga põnev on ikka,” kirjeldas Purtsa külast Nasvale sõitnud Mait Tänav.

Keskpäevaks rivistus Nasva jõe kaldapealsele 17 harrastuskalastajat. Meestele pakkus konkurentsi ka üks naine, Sirli Tamm Kuressaarest.

Kolmetunnise võistluse järel kaalus peakorraldaja, MTÜ Saarte Kalandus juhatuse liige Aivar Sõrm kalakogused üle ja siis autasustas MTÜ juhatuse esimees Jüri Saar paremaid õngemehi ja -naist.

Noortest püüdis suurima koguse, 712 grammi Kaur Kurg.

Meeste arvestuses saavutas ülakaaluka võidu Kuressaare elanik Koit Häng. Temale ulatas Jüri Saar lisaks võidukarikale kaks diplomit. Häng sikutas oma kuuemeetrise õngeridvaga jõest välja 2987 g ahvenat ja särge. Tema õngekonksu otsast tuli maiuspala haarama ka suurim püütud kala, 142-grammine särg.

Enam kui kahekilose koguse püüdis välja Reigo Tark. See tagas talle teise koha. Vendadevahelises võistluses kaotas Rando Reigole 180 grammiga. 1887-grammisest kogusest piisas kolmandaks kohaks. Ainus naisvõistleja Sirli Tamm pakkus meestele võrdväärset konkurentsi – 1467 g kalakogus tagas üldarvestuses neljanda koha.

Juba eeloleval reedel ja laupäeval võõrustavad saarlastest kalamehed mandri kolleege kalapüügivõistlusel Koslep.

Avatud kalasadama päevast Nasval pikemalt laupäevases Saarte Hääles.

Print Friendly, PDF & Email