JUHTKIRI: Varastatud mesitarud (3)

Saaremaa mesinikud on mures – keegi paneb tarusid pihta ning koos eluasemega varastatud mesilasperede arv aina kasvab. Tarude kadumise taga pole magusat kraami jahtiv kuulus Saaremaa mesikäpp, vaid inimene. Keegi, kel pealegi üsna head teadmised mesilastest ja mesindusest. Tavainimene, kel mesindusest aimugi pole, vaevalt endale mesitaru vargust ettegi kujutab. Pole ju taru vargus mingi moosipurgi vargus, et võtad aga pihku, pistad kotti ja teed minekut.

Kas varas hakkab pätsatud peredega ise toimetama või katsub neid müüa, kasud on tal igal juhul sees. Maksab ju talvitunud mesilaspere palju rohkem kui sügisene pere.

Kuidas mesinikud oma mesilasperesid varga eest kaitsta saaksid? Pane või kaamera tarude ümbrust jälgima. Mis abinõu peaks aga välja mõtlema see mesinik, kelle tarud asuvad laiali mitmes kohas, taludest eemal, asulatest rääkimata? Lõksud üles seadma?

Print Friendly, PDF & Email