GALERII: Avatud kalasadamate päev (3)

Autor: Irina Mägi

Laupäeval, 28. aprillil toimunud teisel üle-eestilisel avatud kalasadamate päeval külastas Nasva sadamat umbes 600 huvilist. Kokku käis erinevate sadamatega tutvumas ligi 25 ooo inimest.

“Esialgsetel andmetel tehti 23 sadamasse kokku ligi 25 000 külastust, ütles kalasadamate päeva üks eestvedajatest Toomas Armulik. Rekordiline arv külastajaid oli Pärnus Japsi kail, kuhu tehti umbes 5000 külastust ja Harjumaal asuvas Leppneeme sadamas käis üle 1800 kalahuvilise. Samuti käidi rohkelt ka Varnja ja Tallinna Kalasadamas, kuna lisaks kalasadamate päevale toimus Varnja laat ja Tallinna kalafestival.”

Avatud kalasadamate päeval näidatakse Eesti inimestele kalasadamate igapäevaelu ja seda, kuidas kala toidulauale jõuab.

Sadamates olid kohal kalateadlased, kalakokad; kohapeal sai osaleda käsitöö- ja õpitubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutasid paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele toimusid kalaõpitoad, teadusteater ja õngekoolitused.

2018. aasta avatud kalasadamate päev oli kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks.

Print Friendly, PDF & Email