LUGEJA KIRI: Tuttav muuseum pakkus palju üllatusi

Kuigi peaaegu kõik Seeniormeeste klubi liikmed arvasid, et nemad teavad Saaremaa muuseumist kõike, otsustasime minna 25. aprillil muuseumi külastama.

Meie teejuhiks muuseumi saalidesse sai Olavi Pesti, kelle teadmised ja nende kuulajatele edasiandmise oskus olid võrratud. Iga läbitud ruumi ja seal oleva eksponaadi kohta saime selliseid lisateadmisi, et pärast omavahel asja arutades jõudsime järeldusele: meie teadmised muuseumist ja uutest väljapanekutest olid pinnapealsed.

Positiivse elamuse andis kohe esimene saal: Eduard Wiiralti vähemtuntud loomingu väljapanek. Huvitavalt rääkis Olavi Pesti selle kogu saamisloost. Heas mõttes tugeva nostalgialaksu andsid meile veel meeles oleva hilismineviku väljapanekud läbi mitme korruse paiknevates ruumides.

Seeniormeeste klubi liikmed on tänulikud SA-le Saaremaa Muuseum ja meile oma rikkalikke teadmisi jaganud Olavi Pestile.

Seeniormeeste klubi tegemiste kohta on võimalik informatsiooni saada igal kolmapäeval Kuressaare päevakeskuses kella 10-st kella 12-ni, kui üks juhatuse liige on kohal ja räägib, kes me oleme ja mida teeme. Ootame ka uusi liikmeid.

Helmut Sääsk, juhatuse liige

Print Friendly, PDF & Email