Mehed lasevad juubelil häältel kõlada (1)

Oma 45. sünnipäeva puhul kutsub Saaremaa meeskoor SÜM kõiki koorilaulusõpru tasuta juubelikontserdile.

SÜM VENEETSIA KOORIFESTIVALIL: I reas vasakult: Margus Birkenfeldt (koorivanem), Kalju Remmelg, Silver Saluri, Olev Aru, Ester Soe (dirigent), Argo Lilleoja, Katre Roolaht (kontsertmeister), Risto Reinsoo, Mari Ausmees (abidirigent), Tiit Aavik (koori president), Jüri Paap; II reas paremalt: Ain Niit, Mihkel Aavik, Tõnu Liiv, Kristjan Lapin, Andrus Õunpuu, Jaan Pärn, Tenno Lauri, Alfred Prass, Indrek Peil, Fred Veldermann, Algis Moondu, Ago Põld, Valter Koost.
SÜMKuressaare kultuurikeskuses kõlavad laupäeval dirigent Ester Soe sõnul teosed nii eesti heliloojate vanemalt põlvkonnalt (K. Türnpu, R. Ritsing, T. Vettik, G. Ernesaks jt) kui ka kaasaegsemate heliloojate (V. Tormis, A. Kruusimäe, A. Ritsing, K. Hunt jt) loomingut. “Nende hulgas on nii aastate jooksul armsaks saanud viise kui ka raskemaid vokaaltehnilisi proovikivisid lähiminevikust,” rääkis Ester Soe juubelikontserdist.

Dirigendi sõnul ei puudu kontserdilt ka lustilisem ja üllatuslikum pool. Enne kontserti sellest aga ilmselgelt rääkida ei saa. “Tuleb kohale tulla ja oma silma-kõrvaga kaeda,” kinnitas ta, lisades, et kõike seda kuuleb laupäeval kell 18.

Lisaks Ester Soele juhatab koori Mari Ausmees. Juba mitmendat hooaega on koori hääleseadjaks Eesti Filharmoonia kammerkoori saarlasest solist ja laulja Olari Viikholm ning kontsertmeistriks Katre Roolaht Kuressaare muusikakoolist.

Andnud aprillis Kuressaares juubelikontserdi, võtavad mehed juba mais-juunis ette teekonna Austria pealinna Viini. Seal seisab ees mõõduvõtt Schuberti-nimelisel konkursil. Tegemist on juba 31. korda toimuva koorifestivaliga, kus osalevad laulja üle kogu maailma. Konkurss leiab aset kuulsas Viini kontserdimajas.

Suvel on Eesti meestelaulu pidupäev tulemas aga suisa koduõuele. Nimelt toimub juunis Kuressaare lossihoovis Eesti meestelaulu seltsi 30-ndale sünnipäevale pühendatud meeskooride ja poistekooride laulupäev “Laulis isa, laulis poega”, kus ka SÜM loomulikult laval on.

Print Friendly, PDF & Email