Saaremaa noored robootikas edukad

Kuressaare gümnaasiumi ajaleht Meie KG kirjutab, et 14. aprillil Jõhvis toimunud üleriigilisel kooliõpilaste robootikavõistlusel RoboMiku Lahing 2018 saadi 1. koht alla 13-aastaste Lego sumos ja 3. koht joonejärgimises. Kool osales lahingus üheksa õpilasega kuuel võistlusalal.

Lego sumos võideti 92 roboti vahel toimunud võistlus meeskonnaga KG13, mille moodustasid Raimond Metsalu ja Remii Treirat. Teine finalist oli Siim Tiitson robotiga Rakett.

Joonerobotiga pidas kõva heitluse maha meeskond Kes Teab, saavutades joonejärgimises tubli kolmanda koha. Võistkonda kuulusid Ervin Kubits ja Joonas Tiitson.

Robotite köieveos osalenud meeskond Jeppabadoo (Andri Karpu ja Marten Paimre) pälvis kohtunikelt tunnustuse kui väga ausad võistlejad ja teenis sellega tasuta pääsu Robotexile. Tasuta pääseb Robotexile ka meeskond KG13.

KG esindusse kuulusid ka Alexander Liigsoo ja Eric Toom, kelle robotid olid täiesti konkurentsivõimelised ning ei jäänud seetõttu ka viimaste hulka. Alexandri robot oli üks poolfinaali pääsenutest ja Ericu robot jäi Lego sumos üle 13-aastatele oma võistlusklassis napilt poolfinaalidest välja.

Print Friendly, PDF & Email