Saaremaa mängib finaalis Tartuga

Eesti meeste võrkpallimeistri selgitavad Saaremaa Võrkpalliklubi ja Bigbank Tartu, kes alistasid poolfinaalseerias vastavalt Selver Tallinna ja Pärnu Võrkpalliklubi.

BLOKK PEAB: Alexander Tusch ja Mihkel Tanila pidurdavad Oliver Orava ründelöögi.
Irina MägiLaupäeval Kuressaare spordihoones mängitud poolfinaalseeria kolmas mäng Saaremaa VK ja Selver Tallinna vahel kujunes oodatust tasavägisemaks ja võõrustajad murdsid tiitlikaitsja alles viiegeimilise mänguga. Võit tagas klubile koha finaalis.

Raske algus

Peatreener Urmas Tali tunnistas, et mäng kujunes oodatust raskemaks. “Ma ei ütleks, et me läksime pehmemalt, aga lootsime mänguliselt natuke kergemalt hakkama saada ja ei pea siia panema niipalju sisse, kui oli vaja,” lausus ta.

Selver alustas Kuressaare spordihoones mängu bravuurikalt ja kaks esimest geimi võideti tulemusega 25 : 20. Kaitses mängiti võitluslikult ja vastuvõtt toimis. Võõrustajad olid hädas korraliku servi löömisega, vastuvõtt lonkas, rünnakut ei saadud korralikult üles ja külaliste blokk tegi kurja.

“Ma ei ütleks, et me valmis ei olnud, sest vastane mängis kaks esimest geimi väga hästi,” märkis Urmas Tali. “Me ei suutnud nii hästi ära realiseerida, et need geimid enda kasuks pöörata. Meil ei olnud ühtegi kohta, kus me oleks ise kasvõi kahepunktilise edu sisse mänginud. Nemad domineerisid ja meie servi vastuvõtt oleks pidanud parem olema, et efektiivselt igalt poolt maha lüüa.”

Siis hakkas üha paremini tööle ka saarlaste mängumootor, aina enam sattus hoogu Siim Põlluääre asemel mängu tulnud Hindrek Pulk ning kaks järgmist geimi tuli võõrustajatele 25 : 19 ja 25 : 23. Viies geim kulges tasavägiselt, kuid Tomaš Halanda rünnak lõpetas geimi 15 : 13. See tähendas, et Saaremaa mängib esimest korda klubi ajaloos Eesti meistrivõistluste finaalis.

Kolmas tõi murrangu

“Kolmandas geimis langesid nemad rünnakul ära ja vastuvõtt hakkas lonkama,” selgitas Tali.

“Meil tuli samapalju vigu sisse. Mängisime punkt-punktis, aga suutsime lõpus ära kallutada. Viies on viies, seal võid viis punkti ka ees olla, aga siis õnnestub kellelgi serviseeria ja ongi kõik.”
Võitjate parimateks kerkisid vahetusest sekkunud Hindrek Pulk 18, Rauno Tamme 17 ja Tomaš Halanda 16 punktiga.

Pühapäeval selgus teine finalist, kui Bigbank Tartu alistas poolfinaalis kolmandat korda Pärnu VK 3 : 0. Pärnu resultatiivseimana kogus Kevin Saar 10 punkti.

Print Friendly, PDF & Email