FC Kuressaare teenis lähikonkurendi vastu viigipunkti

FC Kuressaare pidas pühapäeval Pärnus jalgpalli Premium-liigas sealse JK Vapruse vastu võitlusliku mängu ja kohtumine lõppes 1 : 1 viigiga. Teenitud punktiga tõusis meeskond turniiritabelis kaheksandale kohale.

“Teenisime ühe punkti, mitte ei kaotanud kahte,” ütles peatreener Jan Važinski. “Alustasime mängu just mitte nii, nagu olime plaaninud. Kui meeskond kaotab neli mängu järjest, siis tekivad meestel kompleksid. Kaotatud mängudes saime vähe rünnata, nüüd pidime ka ise ehitama ja see pole lihtne. Kuna me ei saa koos trenni teha, siis pidime olukorraga kohanema. Aga teisel poolajal panime oluliselt juurde ja see tõi ka tulemuse.”

Esimesel poolajal oli domineerivam pool kodumeeskond, kes 16. minutil asus väravavaht Ingmar Krister Paplavskise eksimusest ja Tõnis Vihmoja väravast 1 : 0 juhtima. “Meie pressing ei toiminud kuidagi ja nad olid enesekindlamad,” tõdes Važinski.

Teist poolaega alustasid paremini saarlased. 57. minutil teeniti keskväljal karistuslöök, mida Vapruse väravavaht Richard Aland ei suutnud korralikult lahendada ja lahtise palli põrutas 10 meetrilt väravasse Margus Rajaver.

“Vaheajal selgitasime, mis oli valesti,” rääkis Jan Važinski. “Esimene pooltund olime meie üle ja mäng sujus. Viimased kümme minutit vajusime liialt alla. Mis teha, meil on väike klubi, neli mängijat on puudu ja see annab tunda.”

Juba kolmapäeval kohtub meeskond koduväljakul karikavõistluste veerandfinaalis FC Floraga ja laupäeval võõrustatakse Nõmme Kalju FC meeskonda. Jan Važinski sõnul midagi kerget ees ei ole, see on ju Premium-liiga.

Esimese ringi lõpetas FC Kuressaare teenitud nelja punktiga kaheksandal kohal. “Pilt on nüüd kõigil ees, mida see liiga endast kujutab,” lausus peatreener. “Graafik on tihe ja mängutempo kõrge. Aga me ei arvanud, et mõnikord läheb nii raskeks. Lootsime, et suudame ka oma mängu rohkem mängida, aga paraku ainult tabeli teise poole satside vastu. Mängimaks esimese kuue vastu, peame õppima, kuidas hoida tempot ja mitte ära vajuda.”

Print Friendly, PDF & Email