Saaremaa noored teadlased Eesti tipus

Saaremaa õpilased noppisid õpilaste teadustööde riiklikul konkursil auhinnalisi kohti igas vanuserühmas. Kuldse pitseri vajutas Saaremaa ühisgümnaasiumi 12. klassi õpilane Karl Hendrik Tamkivi gümnaasiumiastme võiduga.

VÕITJA: I preemia saanud Karl Hendrik Tamkivi autasustamisel koos haridus-
ja teadusministeeriumi kantsleri Tea Varrakuga.
Eesti TeadusagentuurSaarlaste ülekaalu näitab ka fakt, et Tamkivi ja gümnaasiumiastmes 3. koha saanud SÜG-i õpilane Emilia Rozenkron on kaks kolmest eestlasest, kes sõidavad Dublinisse Eestit esindama Euroopa noorte teadlaste festivalil.

Tamkivi sai esikoha tööga “Nahkhiirte poegimiskoloonia hoone valiku sõltuvus ümbritsevast maastikukompleksist Lääne-Saaremaal”. Auhinna suurus on 1100 eurot. Rozen­kroni paljukiidetud töö oli “Kärjeleediku (Achroia grisella) ja vahaleediku (Galleria mellonella) kasvatamisest ja polüetüleeni lagundamise võimest”. Temale kuulus 800 euro suurune auhind.

Põhikooliastmes teenis 3. koha auhinna Torm Vatsfeld (Saaremaa ühisgümnaasium) tööga “Kuressaare jahisadama faarvaatri vallide ja Laiamadala linnustik ja selle muutused aastatel 2000–2017”. Selles astmes oli auhinnaks 350 eurot.

Igas vanusegrupis jagus hulgaliselt ka eripreemiaid. Ka nendest noppisid saarlased mitmeid. Emilia Rozen­kron pälvis oma tööga sotsiaalministeeriumi eriauhinna, teaduste akadeemia eri­auhinna ja Eesti maaülikooli eriauhinna.

Sotsiaalministeeriumi eri­auhinna võitis ka Rauno Põlluäär (SÜG) töö “Klippel-Treńaunay-Weberi sündroom – osake minu elust” eest.

Eesti teadusagentuuri poolt väljapandud osalemise International Wildlife Research Week’il 2018 Šveitsis võitis Karl Jakob Toplaan (Kuressaare gümnaasium) tööga “Sarvikpütt (Podiceps auritus): bioloogia, levik ja arvukus Saaremaal”.

Kennet Puiestee (SÜG) sai tööga “Brahhiopoodid – kivistised Saaremaa rannikul” TÜ teaduskooli eriauhinna, portaali Eesti Geoloog eriauhinna ja Eesti loodusmuuseumi eriauhinna.

Karl Hendrik Tamkivile kuulus Eesti Looduse eriauhind.

Tallinna loomaaia eriauhinna pälvis Kalev Kaasik (SÜG) tööga “Suitsu- ja räästapääsukeste loendusest Saaremaal Pihtla vallas aastatel 1995 ja 2017”.

Kokku saadeti Saaremaalt konkursile 13 tööd ja üheksa osalejaga oli SÜG konkursil nelja suurema osalejaarvuga kooli seas.

 

Print Friendly, PDF & Email