Eesti spordiedendajad kohtusid Saaremaal

Teisipäeval toimus Saaremaal Eesti olümpiakomitee (EOK), kultuuriministeeriumi, Saaremaa spordiliidu, Spordikoolituse ja -teabe SA ning Saaremaa Saarte Mängude Assotsiatsiooni (SSMA) kohtumine. “Võib öelda, et see oli lausa tippkohtumine, sest kohal olid väga olulised inimesed,” ütles valla sporditööspetsialist Marden Muuk.

Kohtumisel tutvustati maakonna spordiliidu tegevust ja spordiregistrit. Räägiti ka haldusreformist ja selle mõjust spordi- ja liikumisharrastusele, samuti regionaalsetest tervisespordikeskustest, ujumisvõimalustest ja Saarte mängude toomisest Saaremaale.

“EOK ja kultuuriministeerium on avatud kaasa mõtlema Saarte mängude toomisele Saaremaale, eriti ajal, mil Kuressaare kandideerib Euroopa kultuuripealinnaks 2024. aastal,” rääkis Muuk.
Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn tunnustas Saaremaa valla kiirelt arenevat terviseradade võrgustikku ja Kuressaaret kui selle üht paremat näidet. “Tuled toast välja ja juba oledki terviserajal!” sõnas ta.

Kultuuriministeeriumist osalesid kohtumisel Tarvi Pürn, Tiina Möll, Kaarel Nestor; EOK poolt Siim Sukles, Natalja Inno, Peeter Lusmägi; Spordikoolituse ja -teabe SA poolt Kairis Ulp.
Vallavalitsust esindasid abivallavanem Helle Kahm ja sporditööspetsialist Marden Muuk, Muhu vallavalitsust vallavanem Raido Liitmäe, spordiliitu Saaremaa spordiliidu juhtkond ja SSMA-d Mati Mäetalu.

Print Friendly, PDF & Email