Saare Kõminal käib lõhkamine täie hooga

Esmaspäeval sai Eesti pommigruppide liikmetest koosnev meeskond Saaremaal toimuvatel Saare Kõmina nime kandvatel demineerimistöödel juba kaheksa väljakutset.

“Tänu kohusetundlikele kodanikele, kellelt saadud info abil leiti 11 mürsku, kolm käsigranaati, kaks sütikut ja üks õppe-tankitõrjemiin,” ütles päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Mäebe külas plaanilise demineerimistöö piirkonnas varem määratud aladelt leiti esimeste töötundidega ja transporditi hävituskohta seitse miinipildujamiini, üks mürsk ja püssgranaat. Otsimisalal jätkuvad Kiige sõnul tööd ka järgnevatel päevadel ning demineerimistööde alad on tähistatud piirdelintidega. “Kui lõhkamistöid tuleb teha plahvatusohtliku eseme leiukohal, siis teavitatakse sellest ümberkaudseid elanikke,” kinnitas Kiik.
Uudistetoimetus

Print Friendly, PDF & Email