Andi Noot aegade parimas seisus

Uueks hooajaks valmistuv keskmaajooksja Andi Noot ütleb, et on nii mentaalselt kui ka füüsiliselt aegade parimas seisus.

“Kõik, mis ma teen, teen Endli (Pärn) nimel,” märkis Andi Noot. “See on mulle motivatsiooniks, sest meil oli omavaheline kokkulepe ja seda tuleb täita. Kui ma need eesmärgid ära teen, siis ütlen need välja ja koos Enn Sellikuga tahan need ka saavutada.”

Uue treeneri Enn Selliku juhendamisel on ettevalmistused kulgenud päris hästi. Andi Nooda sõnul on ta teinud eelnevatel aastatel vigu – kui oli metsas tööl, pingutas üle, oli väsinud ega jaksanud joosta.

“Sel aastal tulin ma metsast välja ning nüüd keskendun ainult jooksmisele ja lollustega ei tegele,” rääkis Noot. “Olen oma kevaded kõik ära rikkunud ja tööga üle pannud, mõte on olnud metsas ja ei ole jooksule keskendunud. See aasta tõin end vägisi metsast välja.”

Varasema kevadlaagri on Andi Noot tänavu ära jätnud ja praegu treenib ta peamiselt Elva lähedal Laguja teel, mille peal on Enn Sellik ka ise treeninud ja oma ettevalmistuse teinud. Sellik võtab Nooda iga päev Tartust auto peale ja viib mägedesse treenima.

“Seal on trass üles-alla ja Tartus asfaldi peal jooksmine ei ole see,” selgitas jooksumees. “Nii Endel kui ka Enn on vana kooli mehed, kes lollusi ja rumalusi ei kannata. Enn oli kõigega kursis, kuidas ma treenisin, ja kui läksin Ennu juurde jutuga, et ta võiks minu treeneriks hakata, siis oli ta nõus, kuigi oli jooksust täiesti eemal, sest õpilased olid vigastatud või jooksmise ära lõpetanud. Nüüd näen, et selle kahe-kolme nädalaga on Ennul sära silma tagasi tulnud ja ta on täielikult pühendunud. Juba räägime, et meil on plaanid ja suvel tuleb panna.”

Esimese võistluse tahab Andi Noot teha 5. mail, kui Elvas on Eesti krossijooksu meistrivõistlused.

Print Friendly, PDF & Email