Maksuamet võtab dividendide maksjad sihikule (1)

Maksu- ja tolliameti on sihikule võtnud ühemehefirmad, mis maksavad palga asemel dividende.

Osanikust juhatuse liikmed või osanikust töötajad kipuvad töötasu asemel saama ainult dividende või dividende ja miinimumpalka, ütles maksuameti otseste ja kaudsete maksude talituse juhataja Tiina Normak Äripäevale.

Eelmise aasta andmeid vaadates leidis maksuamet 702 ettevõtet, kus töötasu ei saanud keegi, aga dividende maksti kokku 13 miljonit eurot. Ettevõtteid, kus juhatuse liikmed ja pereliikmetest töötajad said ainult miinimumpalka, oli 799, ning dividende maksti kokku 15 miljonit eurot.

Maksuamet plaanib alustada kõnelusi selliste ettevõtetega ja välja selgitada, kuidas on võimalik iga kuu käivet teha, kasumit teenida ja ka dividendi maksta nii, et töötajate panus põhimõtteliselt puudub, selgitas maksuameti maksuauditi osakonna juhataja asetäitja Eilike Pruul.

Pruuli sõnul nähtub andmetest sageli, et madalat töötasu või töötasu puudumist kompenseerib sage dividendi väljamakse – näiteks makstakse dividendi igas kuus või üle ühe kuu ning on ka neid firmasid, kes maksavad kord kvartalis või lihtsalt paar korda aastas.

Print Friendly, PDF & Email