Lühidalt KULTUURIST (1)

“Klaveriloomade” kontsert välja müüdud

Projekti “Klaveriloomad. Elu muusikas” reedene avakontsert Kuressaare kultuurikeskuses on välja müüdud.

Eelmise aasta lõpus selgitati internetikonkursi teel välja kümme noort klaverimängijat, kes said kontsertetenduses “Klaveriloomad. Elu muusikas” nimiosa. Teiste hulgas valiti välja ka Eva Kätliin Leidas (pildil) Orissaarest.

Foto: Ann-Lisett Rebane

Klaveriloomade loo kallist kodust ja igaühe väärtuslikkusest jutustavad muusika, efektsete liikumatute ja liikuvate piltide ning kaasakiskuvate sõnadega näitleja Margus Tabor, kunstnik Kerstin Hallik, muusikud Katri Rebane, Mihkel Mälgand, Peeter Rebane ja Kristjan Priks. Lavastaja on Aare Toikka ja helilooja Katri Rebane.

“Klaveriloomad. Elu muusikas” kuulub EV100 muusikaürituste programmi.


Jazzkaar lõpeb Kuressaares

Selleaastase festivali Jazzkaar lõpetab Marie Vaigla (fotol) kodukontsert Kuressaares.

Esmaspäeval, 30. aprillil on huvilised oodatud pargiäärsesse vanasse klaverivabrikusse Tolli tänaval Helle ja Toomase armsasse koju.

Marie Vaiglat tuntakse ehk kõige rohkem bändi Frankie Animal solistina, kuid seekord astub laulja üles spetsiaalselt Jazzkaare jaoks kokkupandud kavaga. Kontserdil tuleb esitusele värsket, seni avaldamata omaloomingut, aga kuulda saab ka tõlgendusi Marie lemmikute, nagu näiteks Joni Mitchelli või Feisti loomingust.

Marie Vaiglaga koos musitseerivad Jonas Kaarnamets kitarril ja Kaspar Tambur klahvpillidel.

Print Friendly, PDF & Email