LUGEJA KÜSIB: Miks pole salatibaaril kaasi? (9)

Kuressaares Rae Konsumis on spetsiaalses letis müügil salatikomponendid, millest iga klient saab meelepärase valiku teha ja ise oma salati kokku panna. Miks ei ole need salatikomponentide anumad hügieenikaalutlustel kaantega varustatud? Praegune olukord küll hügieeniline ei ole – iga suvaline mööduja võib ju letist möödudes köhida või aevastada.

Kalle Koov,
Saaremaa tarbijate ühistu juhatuse esimees:

Rae Konsumi iseteenindusliku salatileti lahendus on kasutusel mitte ainult meil, vaid mitmeski teises Kuressaare kaupluses, samuti kauplustes üle Eesti ja leidnud laiaulatuslikult kasutust ka üle Euroopa. Kasutus on kooskõlastatud veterinaar- ja toiduametiga. Salatiletti katab madalal asetsev varikatus, mis kaitseb tooteid suurema saastumisohu eest.

On olemas ka lahendus, millisega on võimalik salatikaussidele kaitsvad kaaned paigaldada, kuid oleme neist loobunud klientide mugavuse seisukohast lähtudes.

Nagu iga toidukäitlus, eeldab ka salatibaari kasutus elementaarsete hügieeninõuete täitmist mitte ainult kaupluse, vaid ka kliendi poolt. Juhul kui klient tõepoolest otseselt märkab elementaarsete käitumisnormide eiramist salatibaari kasutajate poolt, siis on mul palve teavitada sellest kohe meie personali (lähimal asuva koogileti töötajat).

Print Friendly, PDF & Email