Täna on vanamuusikapäev

Järjest rohkem huvituvad noored muusikud Eestis klassikaeelsest muusikast.

Kõikvõimalikud hansapäevad, ordupäevad, lossipäevad ja keskajapäevad ei saa läbi ilma ajastule sobiliku muusika ja meluta. Rahvas tundub olevat selle ka omaks võtnud ja lustib neis kaugetes aegades sageli kaasa.

Et suursugune sajanditetagune muusikapärand ei häviks, hakati kuus aastat tagasi UNESCO egiidi all tähistama Euroopa vanamuusikapäeva, ja seda suurmeister J. S. Bachi sünnipäeval 21. märtsil. Eestis tähistatakse seda päeva tänavu ligi kahekümne kontserdi ja üritusega.

Kuressaare Laurentiuse kirikus kuuleb varasemale muusikale pühendatud kontserdil Kuressaare muusikakooli oreli-, plokkflöödi-, viiuli-, tšello-, klahvpilli- jt õpilaste esituses soolo- ja ansamblimuusikat. Musitseerivad ka muusikakooli õpetajad. Kontsert on tasuta.

Print Friendly, PDF & Email