Jäätrass ühendas saarlased ja hiidlased (1)

Neljapäeva hommikul avati Saaremaad ja Hiiumaad ühendav 16,7 km pikkune Tärkma–Triigi jäätee, mis on avatud valgel ajal kell 8–17.30.

KASPAR SAARD käis Saaremaalt Hiiumaal tööasju ajamas, oli rahul, et selline võimalus on, ja tema hinnangul olid sõidutingimused ja teeolud head.
Maanus MasingJääteele saab Saaremaal sõita Triigi sadama kõrvalt ja Hiiumaal Tärkma sadama kõrvalt. Jäätee trassikoridor on märgistatud kadakatega ja teed hooldab AS Eesti Teed. Jääteel tohivad sõita sõidukid massiga kuni 2,5 tonni.

Maanteeameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla ütles, et jäätee on keskmise kvaliteediga ja rüsijää konarusi esineb tavapärasest rohkem.

Samas ei osanud ta öelda, kui palju on mahasadanud lumi trassi toimimise raskemaks teinud. “Iga kord on tingimused erinevad, kuid mahasadanud lumi raskendab jää paksenemist keskmiselt kaks korda,” märkis ta.

“Kui kauaks võib trass avatuks jääda, on võimatu öelda. See oleneb väga paljudest asjadest – merevee tõusust, liiklejate poolt sõidu ajal hoitud vale pikivahe tõttu tekitatud ülekoormusest, soojadest ilmadest jne.”

Sõltuvalt ilmastikuoludest võib ette tulla jääteede erakorralist sulgemist. Jääteede hetkeolukorda saab vaadata maanteeameti jääteede kaardilt, mida täiendatakse uue info korral. Sõidukijuhtidel palutakse rangelt kinni pidada trassi liikluskorraldusest ja jääteel liiklemise korrast.

Maanteeamet teatas ka, et Heltermaa–Rohuküla, Kihnu–Lao ja Kuivastu–Virtsu jäätee jäävad sel aastal avamata. Saaremaa ja Hiiumaa vaheline jäätee oli viimati avatud 2014. aastal.

Print Friendly, PDF & Email