Iga kolmas väliskülaline tuli saartele Venemaalt (1)

Rohkem kui kolmandik jaanuaris Saare maakonna majutusasutustes peatunud 1209 väliskülalisest oli pärit Venemaalt.

Statistikaameti andmeil oligi venelasi aasta esimesel kuul Saaremaal peatunud välisturistide seas kõige rohkem, koguni 452. Teisele kohale jäid lätlased – 379 külastajat – ja kolmandale soomlased – 142 inimest.

“See on juba aastaid nii, et Venemaa inimesi käib jaanuaris Saaremaal palju ja aina rohkem,” ütles MTÜ Visit Saaremaa turismispetsialist Kristina Mägi. “Jaanuaris ongi neid kõige rohkem – tulevad nad ju siia oma uut aastat tähistama.”

Kui soomlased jaanuaris meie saartele eriti ei kipu, siis lätlasi võib Mägi sõnul lisaks avastamishuvile meelitada ka siinsete spaapakettide talvine madalam hind. “Seda enam, et spaahotellidel Meri ja Rüütli on Lätis ka oma esindaja,” märkis Mägi.

Teiste riikide esindajaid oli venelastest, lätlastest ja soomlastest juba tunduvalt vähem: nii Leedust kui ka Rootsist 28 inimest, Saksamaalt 19, Ukrainast 17, Hispaaniast 16 , Poolast ja Taanist kummastki 15. Nii Austriast kui ka Prantsusmaalt käis meie saartel 14 inimest, Suurbritanniast 11 ja Itaaliast 10. Muude riikide esindajate arv jäi alla kümne. Samas peatusid maakonna majutusasutustes ka palju kaugemate riikide esindajad – näiteks üks inimene Brasiiliast ja üks Austraaliast.

Statistikaameti andmeil oli lõviosa jaanuaris Saare maakonna majutusasutustes peatunud 6280 külalisest siiski eestlased – neid oli kokku 5071.

Print Friendly, PDF & Email