Taani mereline hõng Kuressaare Linnateatris

Teatritrupp Kompani Nord mängib sel reedel kell 19 Kuressaare Linnateatris tükki “Meie, uppunud”, mis viib vaataja Taani rannarahva ja meresõitjate maailma.

RANDLASED: Kompani Nord räägib oma tükis meresõitjate lootustest, unistustest ja hädadest.
Kompani NordLavastus põhineb taani kirjaniku Carsten Jenseni samanimelisel romaanil ja räägib meresõitjate lootustest, unistustest ja hädadest. Suurepäraste näitlejatööde, muusika ja visuaalidega rikastatud etendus viib meid 19. sajandi lõppu, kui Taani saare Ærø väikelinnast Marstalist lahkusid meremehed, et võidelda sakslastega. Mitte kõik ei jõudnud koju tagasi. Nende seas ka Laurids Madsen, keda läheb otsima tema poeg Albert. Sellest kujuneb pöörane retk võõrastel maadel ja meredel.

“Oleme teinud oma etendustega palju ringreise Põhjamaades. Balti riikides oleme esimest korda,” ütles Kompani Nord asutaja, Soome teatrilavastaja Arn-Henrik Blomqvist Saarte Häälele. Ta lisas, et Carsten Jenseni 19 keelde tõlgitud romaani põhjal valminud lavastus räägib, randlaste, meremeeste ja nende perekondade elust 1865. ja 1945. aasta vahel.

Kahetunnine etendus on rootsi keeles, aga tänu oma visuaalsusele mõistetav kõigile, keelest või rahvusest olenemata.

Print Friendly, PDF & Email