Psühholoogid: ülekaalulised inimesed on kõhnukestest õnnelikumad

Levinud seisukoha kohaselt tekitab liigne kehakaal inimesele suuri vaimseid kannatusi, säärased inimesed pole endaga rahul ja neil on sageli probleeme tervisega. Kõik see kajastuvat negatiivselt nende eluhoiakus tervikuna.

USKUDA VÕI MITTE? Üks hiljuti tehtud teaduslik uuring näitab, et ülekaalulisus muudab inimesed nakkushaiguste suhtes vastupidavamaks ja teeb nad õnnelikumaks.
THE INDEPENDENTNüüd on teadlased tulnud aga välja seisukohaga, et säärane arvamus on sügavalt ekslik. Nimelt näitavad viimased uuringud, et paksud inimesed kalduvad end pigem õnnelikuks pidama. Ja seda vaatamata tohtrite hoiatustele, et paksukestel on risk haigestuda näiteks vähktõppe, diabeeti ning südame- ja veresoonkonnahaigustesse palju kõrgem kui normaalse kehakaaluga või kõhnadel inimestel, kirjutab Briti väljaanne The Independent viitega ühele hiljutisele teadusuuringule…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email