Prokuratuur vaidlustab Tallinna Sadama süüdistusakti tagastamise (2)

Riigiprokuratuur vaidlustab ringkonnakohtus Harju maakohtu otsuse tagastada Tallinna Sadama kriminaalasja süüdistusakt, kirjutab Postimehe võrguväljaanne.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja sõnul otsustas prokuratuur pärast analüüsimist süüdistuse kohtu poolt tagastamise vaidlustada, ametlikult esitatakse vaidlustus järgmisel nädalal.

Harju maakohus tagastas esmaspäeval Tallinna Sadama kriminaalasja süüdistusakti riigiprokuratuurile, pidades süüdistusakti puudulikuks.

Kohtu hinnangul ei vasta Allan Kiili, Ain Kaljuranna, Martin Paide, Eno Saare, HTG Invest AS-i, Tõnis Pohla, Üllar Raadi, Sven Honga, Keskkonnahoolduse OÜ, Toivo Prommi, Valdo Õunapi ja Jan Paszkowski süüdistusakt kriminaalmenetluse seadustikus kehtestatud nõuetele. Muu hulgas heitis kohus oma määruses ette süüdistuse laialivalguvust, puudusi süüdistuse ülesehituses, segadust kuriteo toimepanemise aja ja koha küsimustes. “Näiteks millisel ajal olid etteheidetavad teod toime pandud ja millise süüteokoosseisu alternatiiviga tegemist on,” märkis kohus.

Riigiprokuratuur saatis Tallinna Sadama endiste juhtide Ain Kaljuranna ja Allan Kiili kriminaal­asja kohtusse mullu septembri lõpus. Süüdistuse järgi võtsid mehed kokku neli miljonit eurot altkäemaksu, neist kolm miljonit eurot parvlaevade hankel.

Print Friendly, PDF & Email