Muigamisi, kohati hammustades

18 aastat tagasi ilmus trükist kuressaarlase Doris Peuckeri esimene luuleraamat pealkirjaga “Eluteater”. Tõsi küll, selle 60-leheküljelise raamatu autoriks on märgitud Maria Elise, mis on luuletaja ja paljude laulutekstide autori pseudonüüm.

LUULET LUGEMAS: Doris Peuckeri looming on muljetavaldav. Tagaplaanil Marju Saar.
MAANUS MASINGKolm aastat tagasi, pärast Doris Peuckeri loomingu õhtut Saaremaa puuetega inimeste kojas, mida kajastas ka Saarte Hääl, kirjutas luuletaja loomingu austaja Kuld lehele kommentaari: “Eluteater formeerub korraks, kui maskid langetatakse või langevad, kuid seda ainult põgusalt. Selle luuletaja LUULE ei ole üksnes efektselt sõnadest kokkusobitatud sõnastruktuur. Tema luules on ELU selle ehedamas kandvuses. See looming puudutab hinge.”

Uues luulevihus on 37 pikemat ja lühemat luuletust. Mõnedki neist on üsna satiirilised või nagu autor ütleb – kohati hammustades.

Peuckeri loomingust on ilmunud ka heliplaat “Mõtisklus”. Plaadil on 11 laulu ja kaheksa luuletust. Laulud on Doris Peucker ise viisistanud.

Print Friendly, PDF & Email