FC KURESSAARE: Naiskonna sihiks mullusest kõrgem koht

LÄBI VASTASTE: Kerli Kask on vastaste vahelt läbi murdnud.
Foto: ALVER KIVI

FC Kuressaare naiskond lõpetas 2017. aasta Eesti meistrivõistluste esiliiga kuuenda kohaga, tänavu on võetud plaan see tulemus ületada.

“Väga hea, kui saavutaksime kõrgema koha kui mullune kuues,” räägib naiskonna peatreener Roland Kütt. “Tegelikult oleks iga koht kõrgemal boonus ja positiivne. Samas jään ma realistiks, sest peamine eesmärk on ikkagi püsima jäämine. Võrreldes eelmise hooajaga on liiga ühtlasem ja kergem meil kindlasti ei tule.”

Kuigi liigas mängitakse esimene kohtumine alles 8. aprillil, on ettevalmistus hooajaks kulgenud töiselt. Treeningutel on peamiselt keskendutud füüsilisele ettevalmistusele ja Roland Küti hinnangul on suures pildis kõik sujunud kavandatult. Märtsis on plaanis pidada ka paar kontrollkohtumist.

“Koolitüdrukute puhul on raske nõuda, et iga trenn ollakse kohal, aga kõik püüavad ja see on väga hea märk,” tõdeb treener. “Füüsiliselt oleme arenenud ja tugevamaks saanud, palliga mängu on esialgu olnud vähe. Püüame vormi ajastada märtsi alguseks, kus hakkame ka rohkem mänguliste elementidega tegelema.”

Naiskonna komplekteerimisel on Roland Kütil kõige suurem mure kaitseliiniga, kus praegu on vaid neli mängijat. “Meil on hooaja peale ainult viis varumängijat, mis on tegelikult väga vähe, ja kedagi peab juurde saama,” märgib Kütt.

Seni on ainus liituja olnud Kätlin Vinter, kuid treener on optimistlik, sest hooaja alguseni on veel aega ja võimalik, et uusi mängijaid tuleb juurde. Eelmisel aastal mänginud naiskonnast on praegu ainus kindel eemalejääja perekondlikel põhjustel Liis Jaaku ja paar mängijat on veel küsimärgiga.

Sellele vaatamata on Roland Kütt võistkonna arenguga rahul. “Nüüd on naiskond minu käe all aasta tööd teinud, mina olen mängijaid tundma õppinud ja nemad mind ning mulle tundub, et mängulises ja taktikalises pooles oleme kindlasti edasi läinud,” leiab treener.

Print Friendly, PDF & Email