Saaremaa suusamaratoni võitis Karl-Jakob Toplaan (1)

Karujärvel vabatehnikas sõidetud 33 km pikkuse Saaremaa suusamaratoni võitis 19-aastane Karl-Jakob Toplaan, kellele järgnesid Kuido Koppel ja Jako Haikara.

Karl-Jakob Toplaan.
Maanus Masing“Nii pikka distantsi ei ole veel suusatanud ja päris väsitav oli,” rääkis Karl-Jakob Toplaan. “Esimesel ringil olid kaks meest ees ja kippusid ära sõitma, aga pingutasin, et neil sabas püsida, ja see oli hea, sest mingil hetkel nad väsisid ja teisel ringil sain hoopis ise ette. Rada oli päris hea, esimene ring oli küll pisut pehme, aga järgmised olid paremad.”

Karl-Jakob Toplaan läbis võistlusmaa 1.52,49-ga, Kuido Koppel sai ajaks 1.53,59 ja Jako Haikara 1.54,43. Kokku startis 33 km pikkusele võistlusmaale 28 ja 11 km distantsile 30 suusatajat.

Pühapäeval sõidetud 45. Tartu maratoni 63 km pikkusel distantsil said ühe sekundi sisse mahtunud Prantsusmaa suusatajad nelikvõidu, võitis Antoine Auger. Saarlasi jõudis esisaja sisse kolm: 67. Villu Vakra 3.27.06, 94. Rimo Timm 3.34.45, 99. Reimo Nook 3.35.05.

Print Friendly, PDF & Email