Judokatele Tallinnast pronks

Eesti judoliit ja judoklubi Ookami viisid Kalevi spordihallis läbi rahvusvahelise turniiri Tallinn Judo Cup 2018. Osavõtjaid oli 14 riigist, sportlaste arv ületas 600. Eesti klubid olid esindatud 72 noore judokaga, sealhulgas Saaremaa spordikool 10 poisi ja 2 tüdrukuga.

Kõige paremini esines seekord napilt kuu aega judoga tegelenud Eva Sagor vanuseklassi U-18 kehakaalus kuni 63 kg. Pronksmedali kohtumise Läti judoka Keita Leitenega võitis Eva Sagor kägistamisvõttega.

Pronksmedali kohtumiseni jõudis ka stabiilselt hästi maadlev Sander Brõsov vanuseklassi U-14 kehakaalus kuni 62 kg, kuid kaotas siiski selle matši. Samas vanusegrupis maadelnud Romet Raad (kuni 70 kg), Martin Truverk (kuni 46 kg), Robin Pruunlep (kuni 34 kg) ja Marileen Koltšuk (kuni 45 kg) langesid kaotustega välja.

Vanusegrupis U-16 ei suutnud ennast maksma panna ka Sander Kirs ja Artur Medri. Vanusegrupis U-12 murdis Aleksander Väin esimese kohtumise käigus varbaluu. Kaotustega langesid välja veel Ramon Mägi, Markus Trei ja Daniel Piht.

Turniir oli üldiselt küllaltki raske, medaliteta jäi ka kaks Eesti meistrit. Võistlused näitasid ära meie vajakajäämised, mida püüame edaspidi parandada.

Olev Väin

Print Friendly, PDF & Email