Tegus aasta möödas, uus ja tegus käsil

Möödunud 2017. aasta oli Saaremaa lasterikaste perede ühendusele väga tegus aasta, kuhu mahtus palju ühiseid üritusi ja ettevõtmisi ning uue juhatuse valimine.

Ühendust juhib alates septembrist juhatuse esimees Triinu Sink koos juhatuse liikmete Eva Veldermanni ja Kaire Jürgensteiniga, toimetades ühenduse heaks vabatahtlikkuse alusel. Meie ühendus teeb tööd selle nimel, et Saaremaa lasterikastel peredel oleks tore koos olla, koos käia, oma muresid ja rõõme omavahel jagada.

Saaremaa lasterikaste perede ühendusse kuulub 77 peret, kus kasvab kolm ja enam last. Kokku teeb see pisut üle 400 vahva ema, isa ja lapse.

Juhatuse liikmete, toetajate ja tublide abilistega koostöös korraldasime mullu palju toredaid ettevõtmisi. Sõbrapäeva puhul sai teoks pidulik õhtupoolik emadele ja isadele Nasva klubis. Mais käisid Eesti suurpered üheskoos kinos, külastati Tallinna loomaaeda ja Vembu-Tembumaad.

Juulis toimus aga Saaremaal Eesti lasterikaste perede liidu suvekool. Igal aastal toimub suvekool ühes maakonnas, mullune, XXII suvekool oli Saaremaa korraldada. Kohale tuli 775 inimest üle Eesti. Ettevõtmine sai teoks suuresti tänu vabatahtlikele ja toetajatele.

August oli pühendatud heategevuskampaaniale “Lapsed kooli”, millega koguti üle Eesti kolmekümnes Selveris lasterikaste perede lastele koolitarbeid. Saaremaa ühendus kogus kolme päeva jooksul 2374 ühikut koolitarbeid, mis andis meie ühendusele kokkuvõtteks teise tulemuse.

Oktoobris külastasime Tallinnas NUKU muuseumi ja vaatasime muuseumietendust “Okasroosike”. Novembris toimus Kuressaares asuvas keskaja elamuskeskuses Archebald isadepäeva üritus.

Veel külastasime mullu Tartus asuvat AHHAA teaduskeskust, kus jagati Pärlipüüdja tunnustusauhindu. Seekord sai auhinna ka meie ühenduse eelmise juhatuse esimees Ingrid Leemet.

Meie ühenduse traditsioonilisel jõulupeol, kuhu on oodatud kõik Saaremaa ühenduse pered, osales seekord ligi 50 peret – kokku üle 200 inimese. Pidu oli täis üllatusi, lusti ja kinke.

Ka uuel aastal käib töö ühenduses juba täie hooga. 3. jaanuaril avati Kuressaare kultuurikeskuse I korrusel rändnäitus “Maailm saab alguse meist”. Näitusega soovime kajastada lasterikkuse kõige positiivsemat poolt ning väärtustada meie tulevikku ja hindamatut vara – lapsi. Pildid on jäädvustatud juulis toimunud suvekoolis.

Kõiki oma tegemisi poleks me saanud teha sõprade ja toetajateta. Suur tänu kõigile, kes on meid ühenduse tegemistes abistanud!

Saaremaa lasterikaste perede ühendus on üks suur pere, kus hoitakse üksteist, abistatakse nõu ja jõuga abivajajaid, korraldatakse vahvaid ettevõtmisi, koolitusi ja üritusi. Tule sinagi meie perre, kus ei hakka kunagi igav!

Saaremaa lasterikaste
perede ühendus

Print Friendly, PDF & Email