Saarlane võitis Bonnieri ajakirjanduspreemia (3)

Tallinnas Rootsi Suursaatkonnas täna toimunud tseremoonial anti üle 2017. aasta Bonnieri preemia, mis sel korral läks Postimehe ja ka Äripäeva ajakirjanikele rahapesuskandaali kajastavate lugude eest.

Postimehes on lugude autorid Joosep Värk ja Saaremaalt pärit ajakirjanik Risto Berendson ning auhinnatud lood olid 20. märtsil ilmunud „Eesti pankade kaudu pesti hiiglaslik kogus raha“, 21. märtsil ilmunud „See kõlab väga ebaloogiliselt“, 22. märtsil ilmunud „Moldova raha haihtus Põhja-Tallinna sadamas“ ja 23. märtsil ilmunud „Rahapesu võttis ameti ka Rasmannilt“.

Äripäevas olid lugude autorid Piret Reiljan ja Marge Väikenurm ning auhinnatud artiklid olid 4. septembril ilmunud „Aserite pesumasin: 2,5 miljardit huugas läbi Eesti“, 6. septembril ilmunud „Rehe juhitud Danske oli offshorkade paradiis“ ja 20. novembril ilmunud „Danske siseelu: ähvardustest paanika ja teeskluseni“.

Preemia võitja saab Rootsi meediakontsernilt Bonnier ja ajalehelt Äripäev auhinnaks 5000 eurot. Auhinna andis üle Hans Jacob Bonnier. Eesti Ajalehtede Liidu žürii valis võitja ja nominendid välja 17. jaanuaril toimunud koosolekul 19 töö seast.

Print Friendly, PDF & Email