Tiidrek Nurme võitis Birminghami maratoni

Tiidrek Nurme võitis pühapäeval Ameerika Ühendriikides Alabama osariigis Birminghami maratoni ajaga 2.18.40, edestades järgnevat lõpetajat rohkem kui kuue minutiga. Ühtlasi täitis Nurme augustis Berliinis toimuvate Euroopa meistrivõistluste normi, milleks on 2.19.00, vahendab jooksuportaal.

See on Nurme paremuselt teine tulemus. Nurme isiklik rekord on 2016. aastal Hamburgi maratonil joostud 2.17.59, millega ta paikneb Eesti kõigi aegade edetabelis 5. kohal.

Birminghamis ei olnud Tiidrek Nurme sugugi mitte kohe liidrikohal. 10 km järel jooksis ta viiendal positsioonil. Viis kilomeetrit hiljem läbis ta 15 km vaheajapunkti 3. kohal. Kümme kilomeetrit hiljem ehk 25. kilomeetriks tõusis Nurme liidriks ning hakkas sealt edasi vahet jälitajatega kasvatama.

Maratonil sai teise koha Geofrey Terer ajaga 2.25.13 (+6.32) ja kolmanda koha William Christian ajaga 2.26.11 (+7.31).

Print Friendly, PDF & Email