Endine volitatud vetarst Margit Pitk jätkab erapraksisega

Veterinaar- ja toiduametis aasta algul kehtima hakanud muudatuste järel ainsana riigiteenistusest lahkunud volitatud veterinaararst Margit Pitk jätkab erapraksisega ja valmistab puitesemeid.

Kuni möödunud aasta lõpuni Pöide valla volitatud vetarstina töötanud Margit Pitk ütles, et tal läks töökoormus nii suureks, et kuskilt tuli järele anda.

Valiku tegi 26 aastat maakonnas veterinaarina töötanud Pitk erapraksise kasuks, kuna riiklikus süsteemis tuleb teha palju kirjatööd.

Pikk tegutsemine riigiametis pole Margiti sõnul tal sugugi aga mööda külgi maha jooksnud, kuna volitatud vet­arsti töö pani aluse suurele kliendivõrgule.

“Kliendid õppisid mind volitatud vetarsti töö käigus tundma ja kasutavad mind nüüd edasi raviarstina,” rääkis Pitk.

Püsikliente, kellele ta vajadusel abi pakub, on Ida-Saaremaal ja Muhus kokku paarkümmend. Neist üks suurtootja ja ülejäänud väiksemad talutootmised.

Väga palju annavad praegusel ajal loomaarstidele tööd lemmikloomapidajad. Kolmapäeval võtab Margit Pitk loomapidajaid vastu Muhu valla maa-ameti ruumides, tema vastuvõtt kestab kella 9st 12ni, millele järgnevad koduvisiidid. “Üks päev sain ma Muhust tulema alles kell 17.30 ja enamik mu kliente olidki koerad ja kassid,” tõdes loomaarst.

25 aastat tagasi piirdus loomaarsti kokkupuude koerte ja kassidega vaid marutaudisüstidega. Tänapäeval näeb üha rohkem, kuidas lemmikloomaga arsti juurde tullakse või arst looma juurde kutsutakse. Inimesed hoolivad oma väikestest sõpradest rohkem ja kulutavad nende tervise ja heaolu peale rohkem raha. Väga palju lastakse oma lemmikutele teha kompleksvaktsiinisüste ehk siis vaktsineeritakse neid korraga mitme haiguse vastu.

Nende olukordade puhul, kus Margitil teadmisi napib, soovitab ta omanikul kiisu või kutsuga Kuressaarde kliinikusse pöörduda ja enamasti võetakse soovitust kuulda. End esmajoones suurloomaarstiks pidava Margit Pitka sõnul tunneb ta vajadust end väikeloomade osas täiendada.

Lisaks loomaarsti tööle on Orissaares elav Margit OÜ Kadakapuu omanik. Koos elukaaslasega tehakse puidust tarbe- ja dekoratiivesemeid, mida müüakse laatadel ja mõnes poes. Samuti teeb OÜ Kadakapuu tellimustöid.

Print Friendly, PDF & Email