Saaremaa merepäästjad käisid Sakus abiks

12 pinnaltpäästjat Saaremaa vabatahtlikust merepääste seltsist käisid pühapäeval Harjumaal Sakus abiks 69aastase kadunud naise otsingutel.

Maidu Lempu Saaremaa vabatahtlikust merepääste seltsist ütles Saarte Häälele, et ettepaneku otsinguil osaleda tegid Abruka merepääste üksuse liikmed. “Meie tegevuspiirkond on ikkagi Saaremaa ja antud juhtum oli erakorraline,” selgitas Lempu.

“Selleks, et Abruka saarelt hommikul kella kümneks Harjumaale Saku alevisse jõuda, tuleb tõusta umbes nelja paiku. Laev peab saama sind olenevalt jääoludest Abrukalt Saaremaale kuhugi sobivasse sadamasse tuua. Keegi peab tulema sulle sinna vastu… Just nii algas osal inimestel tänane hommik, kes Harjumaale Sakku 69-aastast Hiljat otsima tulid..,” kirjutas Aare Rüütel Facebooki postituses.

Kiirevoolulisse jõkke kadunud ja paraku uppununa leitud naist otsisid pühapäeval kokku neli tundi 17 meest-naist, kirjeldas Aare Rüütel sihtasutusest Kadunud. Lisaks saarlastele otsis Hiljat kuus tuukrit Tallinnast Eesti sukeldujate klubist ja sukeldumisklubist MareMark.

Print Friendly, PDF & Email