Lühidalt KULTUURIST

Kalle Sepp tuleb tuuriga Saaremaale

Lauljad Kalle Sepp ja Mikk Tammepõld annavad veebruaris 14 kontserti Eesti erinevais paigus. Sel nädalal näeb neid Saaremaal.

“Oleme kokku pannud muheda kontsertkava, mis sobib talveõhtutesse suurepäraselt,” ütles Kalle Sepp. “Käisime Mikuga isegi loomelaagris, tegime kõvasti proovi ja ootame kontsertturneed juba väga. Lubame ilusat elamust!”

Kontserttuuri “Vaikus” eestikeelses kavas on lugusid nii esinejate endi kui ka nende lemmikmuusikute repertuaarist.

4. veebruaril esinevad Kalle Sepp ja Mikk Tammepõld Kuressaare kultuurikeskuses ja 5. veebruaril Kõrkvere koolimajas (piletid ainult kohapeal).


KG sai 14 ukulelet

Kuressaare gümnaasium on huvihariduse ja -tegevuse riikliku toetusprogrammi abil soetanud 14 ukulelet.

“Hakkame pille kasutama klassi- ja ringitundides laulude saateks ning ka lihtsalt mängulustiks,” kirjutas koolilehes Meie KG muusikaõpetaja Mai Rand (fotol). Hawaiilt pärit väike neljakeelne instrument ukulele pakub igas vanuses mängijale musitseerimislusti ja rahuldustunnet sellest, et juba esimeste lihtsamate mänguvõtete omandamisel ületab saavutamisrõõm pusimisvaeva.

Kui näiteks viiuli või trompetiga peab algaja pikalt maadlema enne, kui hakkavad kõlama esimesed muusikaga sarnanevad helid, siis ukulelel on paar lihtsamat akordi või viisijuppi võimalik selgeks saada juba esimeses tunnis.

Ukulele sünniajaks peetakse 19. sajandi kaheksakümnendaid aastaid, kui Hawaiile saabusid immigrandid Portugalist. Pill teenis kohalikelt nime “kargav kirp” ehk ukulele.

Print Friendly, PDF & Email