Rikked viisid voolu ligi 1500 kliendilt (10)

Eile hommikul jätsid voolukatkestused elektrita kliente nii Kuressaares kui ka Muhus.

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialisti Peeter Liigi sõnul oli Kuressaares katkestus vahemikus kell 8.50–9.20 ja puudutas kokku 800 klienti. Pimedusse jättis see mõneks ajaks näiteks ka Kuressaare spordikeskuse.

Kui linnas esinenud rike likvideeriti kiiresti, siis Muhu rikkega läks kohati hoopis kauem aega. Elektrilevi juhtivspetsialist Virgo Vaabe ütles, et kell 7.48 lülitus välja Muhu 110/10 kV alajaama 10kV sektsioon ning selle tõttu jäi vooluta 681 klienti.

Mõni tund hiljem olid nad tuvastanud Muhus kaks eraldi keskpingeriket, mille oli põhjustanud ilm. Eile tuiskas nimelt tihedalt märga ja rasket lund. Ennelõunal ei osanud Elektrilevi öelda täpset prognoosi, millal rike saab kõrvaldatud, kuna see selgub ikkagi pärast täpsete põhjuste kindlaks tegemist.

Kella 16 ajal pärastlõunal oli Muhus vooluta veel 171 klienti. Peeter Liik ütles, et brigaad käib parasjagu läbi veel viimast fiidrit Koguva kandis. Ta avaldas lootust, et Muhu saarel taastub ka nende klientide jaoks vool samal õhtul hiljemalt kella 17-ks.

Print Friendly, PDF & Email