Rallimeestele Lätist kolm poodiumikohta

Reedel ja laupäeval Lätis Alūksnes sõidetud Eesti, Läti ja Leedu autoralli meistrivõistluste avaetapil said saarlased kolm poodiumikohta.

Reedel sõideti õhtupimeduses kahel korral 11,2 km pikkune Mārkalne katse, kus Ken Torn ja Kuldar Sikk olid hädas auto tehniliste probleemidega. Tekkinud enam kui minutilist kaotust enam tasa teha ei õnnestunud.

EMV6-klassi ja Estonian R2 Challenge´i arvestuse maksimumpunktid jätsid koju Mārtiņš Sesks – Renārs Francis (Peugeot 208 R2), kes absoluutarvestuses saavutasid kõrge viienda koha. Klassi arvestuses käis heitlus teise koha eest Oliver Solbergi ja Veronica Gulbæk Engani (Peugeot 208 R2) ning Ken Torni ja Kuldar Siku (Ford Fiesta R2T) vahel.

Lõpuks edestasid norralased avapäeval tehnikaga kimpus olnud eestlasi 3,5 sekundiga. Sesksi – Francise edu oli ralli lõpuks Solbergi – Engani ees 1.22,1 ja Torni – Siku ees 1.25,6. Samad võistluspaarid moodustasid ka EMV2-klassi esikolmiku. Neljanda koha said Rasmus Uustulnd – Kauri Pannas Peugeot 208 R2-l, kes kaotasid 2.26.1.

EMV7-klassi esikolmiku moodustasid eestlased. Esikoha võtsid Madis Vanaselja ja Jarmo Liivak (BMW M3), kellele järgnesid Lembit Soe ja Kalle Ahu (Toyota Starlet) +44,7 ning Raiko Aru ja Veiko Kullamäe (BMW E30) +4.18,4.

EMV9-klassi esikoha sõitsid välja koduteedel võistelnud Ivo Ķilpis ja Artis Ceriņš (VAZ 2105). Vaid 5,2 sekundi kaugusele jäid lätlastest Klim Baikov ja Andrey Kleshchev (VAZ 2105). Klassi kolmas koht kuulus eestlastele Timmu Kõrgele ja Erik Vaasale (VAZ 2105), kes jäid klassivõitjatest maha 41,5 sekundit.

Hoolimata viimasel katsel tehtud spinnist võitsid Alūksne ralli 2018 Valeriy Gorban ja Sergei Larens. Ukraina – Eesti võistluspaari edu oli lätlaste Jānis Berķise ja Edgars Čeporjuse ees lõpuks vaid 3,6 sekundit. Teist aastat järjest olid Alūksne ralli parimad eestlased Ranno Bundsen ja Robert Loštšenikov. Sarnaselt möödunud aastaga poodiumi viimasel astmel lõpetanud mehed kaotasid võitjatele 1.01,4.

Print Friendly, PDF & Email