JUHTKIRI: Turvaline kodu

Kes elab kortermajas, peab nii või teisiti naabritega arvestama. Elama nii, et see teisi ei häiri, ning tegema majarahvaga koostööd selle nimel, et kõigil oleks rahulik ja turvaline. Ning ka panustama selleks, kui vaja. Isegi siis, kui vahel tuleb seda teha vastutahtsi. Sest sellised on ühiselu reeglid.

Tuleohutuskampaania raames Saaremaa kortermajade ohutust kontrollimas käinud päästjate hinnangul pole olukord lausa halb, ent paremini saaks kindlasti.

Tulekindlad, suitsu ja leekide levikut tõkestavad uksed on küll kopsakas, ent vajalik investeering. Kui elektrisüsteemid vajavad väljavahetamist, ei tohiks sellega venitada. Ning isegi siis, kui oma kodu pole just kõige suurem, ei tasu isiklikku vara – olgu see siis lapsevanker või jalgratas – üldkasutatavas trepikojas hoida.

On turvalisem nii varanduse omaniku kui ka trepikojas liikujate jaoks. Sest tagant­järele tarkusest on paraku vähe abi.

Print Friendly, PDF & Email