Saarlased Talvekarika liidrid

13. jaanuaril sai Paikülas Saare ratsakeskuses alguse 2018. aasta Lääne regiooni ratsutamise karikasari, kus liidripositsioonid haarasid saarlased.

Tänavune Talvekarikas on korraldatud uudsel viisil. Koolisõidu osavõistlustel tuleb ratsanikel näidata punktikohtunikele enda ja hobuse ratsastuse taset ning takistussõidu etappidel pannakse paremus paika tavapärase hüppamisega. Niimoodi püütakse meie noorsportlasi suunata panema rohkem rõhku õigete juhtimisvõtete kasutamisele ja hobuse liikumise kontrollimisele.

Esimene etapp sõideti koolisõidus, kus madalamas avatud klassis (ABC1) tuli sarja liidriks Jaagup Kallas hobusel Murphy, teisele kohale sõitsid end hiidlane Maria-Johanna Kaskor ja April ning kolmanda koha saavutas taas Kallas hobusel Just In Time. Sarja kolmanda koha punktid võttis oma nimele aga Riin Suuster hobusel Cleopatra´s Eclipse.

Samal tasemel sõidetud poniklassis, kus ratsude turjakõrgus on kuni 148 cm ja sportlaste vanus kuni 16 aastat, tõusis liidriks Emeli Pikner Mon Teril, kellele järgnesid Marisa McCourt Vallil ja Kaili-Elis Ige Ofeelial.

Raskemas klassis tuli samuti kaksikvõit Saaremaale, kui esikoha saavutas Sandra Soomre Raketil, teisel kohal lõpetas Luise Vevers Ruudil ja kolmandaks tuli Märjamaa sportlane Kristiina Raudnagel Kwiatekil.

Saare ratsakeskus

Print Friendly, PDF & Email