JUHTKIRI: Töökäte nappus (3)

See aeg, mil valitses tööpuudus, paistab olevat möödanik. Praegu napib hoopis tööjõudu, eriti neid inimesi, kes oma kätega midagi luua oskaks ja tahaks. Ja uut põlvkonda noori, kes sooviks sel viisil leiba teenida, pole suurt peale tulemas. Koolides kunagi popp ehitaja eriala pole enam sugugi nii menukas. Noori köidab rohkem IT-valdkond, “päris tööle” eelistatakse lihtsamat ja mugavamat, vähem pingutust nõudvat rakendust.

Mine tea, võib-olla oleks lood pisut teised ja “päris töö” õppijaid rohkem, kui tulevikus terendaks neile kopsakam palgasumma.

Kuigi ettevõtjate sõnul teenivat õige töömees ka Eestis normaalselt, paljud välismaale tööle läinud saarlastest ehitajad siinseid palku piisavaks ei pea, et kodusaarele naasta.

Kas surnud ring?

Print Friendly, PDF & Email