IV avatud talude päev tuleb 22. juulil

22. juulil saab neljandat korda teoks üle-eestiline avatud talude päev. Talud ja põllumajandustootmised üle Eesti kutsuvad kõiki huvilisi juulikuisel pühapäeval külla, et näidata, kuidas valmib kodumaine toit ja põllumajandustoodang.

“Üle-eestiline avatud talude päev toob maaelu Eesti inimestele lähemale. Päeva külastamisest saadud positiivne kogemus saadab meid kõiki kogu aasta ning kes teab, äkki meelitab nii mõnegi pere maale elama ja maa­elu arendamisse panustama,” ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

“Lisaks saab avatud talude päeval näha, kuidas valmib kodumaine toit ja muud põllumajandussaadused. Sel päeval on oluline roll meie laste harimisel, sest just siis on ainulaadne võimalus jälgida, kuidas leib tegelikult meie lauale saab ning kui ettevõtlikud ja uuendusmeelsed inimesed maal elavad.”

Külastajad saavad avatud talude päeval näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, põnevat põllumajandustehnikat, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid. Igal talul on oma programm, milles näidatakse oma talu eripära.

Peagi kuulutatakse ka välja talude ja põllumajandustootmiste registreerimine avatud talude päevale. Samuti toimuvad kevadel infopäevad huvilistele, kes oma tootmist sel päeval külastajatele tutvustada soovivad. Infopäeval jagatakse eelmiste aastate kogemustest lähtuvalt vajalikke nippe ja nõuandeid.

Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu ja põllumajandustootmist ning taludesse tehti umbes 45 000 külastust. 2017. aastal külastati 280 talu, põllumajandustootjat ja maa­ettevõtet üle 120 000 korra.

Print Friendly, PDF & Email