Eakad istusid infotunnis ja lustisid tantsupõrandal

TANTSUHOOS: Kuna peol mehi nappis, keerutasid naised valssi omavahel. Esiplaanil aastaid tagasi Soomest Ruhve külla elama asunud Tuula Pennonen (paremal) ja Eha Ennemuist Saarekülast.
Foto: MAANUS MASING

Laupäeva lõuna paiku ütles Laimjala rahvamaja juhataja Inga Rand tere tulemast piirkonna eakatele, kes tulid traditsioonilisele iga aastasele uusaastapeole.

Tervituskontserdiga esinesid noored lauljad ja pillimängijad. Saaremaa valla abivallavanem Marili Niits andis ülevaate uue omavalitsusüksuse töödest-tegemistest ja kavandatavatest plaanidest. Kõige enam esitati talle küsimusi sotsiaalvaldkonna ja bussiliikluse kohta.

Abivallavanema sõnul üheski eluvaldkonnas halvemaks ei lähe. Vallaametnikud saavad suures omavalitsuses abivajajaid aidata samamoodi kui varemgi.

Kaks päeva nädalas Orissaares töötav hambatohter Kristiina Praks selgitas võimalusi hambaarsti juurde saamiseks. Ta rääkis ka proteesidest ning sellest, kui palju tuleb patsiendil proteeside tarvis oma rahakotti kergendada ja kui palju tasub haigekassa.

Genealoogia seltsi kauaaegsed liikmed Maidu ja Tiina Tafenau Viljandimaalt ärgitasid saarlasi mälestusi kirja panema, öeldes, et seda on ennekõike tarvis teha oma pere järeltulevate põlvkondade jaoks.

Publikut naerutasid rahvamaja näiteringi mehed, kes esitasid humoorikaid sketše. Aare Tomson, mees nagu orkester, meelitas eakad muhedaid lugusid mängides ja lauldes ka tantsupõrandale. Lustimist jagus mitmeks tunniks.

Print Friendly, PDF & Email