ÜLESKUTSE: 75 aastat Velikije Luki lahingust

20. jaanuaril täitub 75 aastat Teise maailmasõja ühest verisemast ja ohvriterohkemast lahingust Velikije Lukis, kus osales ka 8. Eesti laskurkorpus. Velikije Luki vennaskalmistutele on maetud üle 7000 Eesti laskurkorpuse sõjamehe. Kõik nad väärivad austust ja meelespidamist.

Mälestuspäevale Lagedil on kutsutud kõik 8. Eesti laskurkorpuse sõjaveteranid, Velikije Luki lahingutes võidelnute ja langenute lähedased, Saksa ja Soome poolel võidelnud sõjaveteranid, Eesti kaitseväelased. Austame Velikije Lukis ja kõikide Teises maailmasõjas langenud eesti sõjameeste mälestust.

Muuseumis on avatud ka uus näitus “Eesti mehed Nõukogude armees”. Osaleb Eesti kaitseväe orkester, laulavad sõjaväe ansambel, Erich Krieger ja Juhan Kangur. Saab sõdurisuppi ning vaadata raske sõjatehnika ja käsirelvade näitust. Soovijatele teeb sõitu tank T-34.

Johannes Tõrs, Eesti vabadusvõitluse muuseumi juhataja

Print Friendly, PDF & Email