Maailm saab alguse meist

Saaremaa lasterikaste perede ühenduse rändnäitusega “Maailm saab alguse meist” soovime kajastada lasterikkuse kõige positiivsemat poolt ning väärtustada meie tulevikku ja hindamatut vara – lapsi.

Meie ühendusel oli suvel au ja suur vastutus viia 14.–16. juulini läbi Eesti lasterikaste perede liidu XXII suvekool. Suvekool on ELPL-i kuuluvate perede jaoks üks aasta tippsündmusi, mis suurendab perede sotsiaalset aktiivsust ja arendab suhtevõrgustikku. Suvekoolis oli tähelepanu pööratud just piirkondlikule eripärale, kogukonna pärandkultuurile ja kohatunnetusele. Laager, kus osales 140 suurperet 17 liikmesorganisatsioonist – kokku 745 inimest –, toimus suuresti tänu heale tahtele ja vabatahtlike panusele.

Laagris tehti palju fotosid, mis kajastavad kõige ehedamaid ja eredamaid emotsioone lastest, suurperedest, koosolemisest. Kuna tegemist on suurepäraste kaadritega, siis sündiski ürituse peakorraldajal ja Saaremaa ühenduse endisel juhatuse esimehel Ingrid Leemetil idee korraldada fotodest näitus, mis rändab pea igasse Saaremaa nurka. Kutsume kõiki näitust külastama!

Rändnäitus avati eile Kuressaare kultuurikeskuse I korruse saalis ja on seal huvilistele vaadata 13. jaanuarini. 14.–28. jaanuarini on näitus avatud Saaremaa ühisgümnaasiumis, 29. jaanuarist 11. veebruarini Kuressaare Rohu lasteaias, 12.–25. veebruarini Lümanda lasteaias, 26. veebruarist 11. märtsini Salme põhikoolis, 12.–18. märtsini Kihelkonna kool-lasteaias, 19.–25. märtsini Aste põhikoolis, 26. märtsist 8. aprillini Leisi keskkoolis, 9.–22. aprillini Valjala põhikoolis, 23. aprillist 6. maini Kahtla lasteaed-põhikoolis, 7.–20. maini Orissaare lasteaias  Päikesekiir, 1.–15. juunini aga Eesti lasterikaste perede liidus Viljandis.

MTÜ Saaremaa Lasterikaste Perede Ühendus

 

Print Friendly, PDF & Email