SPORDIAASTA: Sportlased tõid võite ja fännid nautisid emotsioone

Spordiaastat 2017 võib kahtlemata pidada Saaremaa viimaste aastate edukaimaks, sest rahvusvahelisel tasemel oldi medalikonkurentsis, Eestis püsisid saarlased arvestatavatel positsioonidel, võistlusi korraldati jätkuvalt kõrgel tasemel ja rahvasport tegi sammu edasi.

KINDLAL SAMMUL: Saaremaa delegatsioon sammus Gotlandil toimunud Saarte mängude avatseremoonial sinimustvalge lipu all ja Priit Aaviku juhtimisel enesekindlalt.
ALVER KIVIMaailma tipptasemel võistlesid maailmameistrivõistluste üldarvestuses kolmandana lõpetanud rallisõitja Ott Tänak ning epeevehklemises naiskonnaga maailmameistriks kroonitud ja individuaalse maailmakarika etapi võitnud Kristina Kuusk. Brasiilia jiu-jitsus tuli maailmameistriks ja krooniti Euroopa meistriks Liisi Vaht.

Mihkel Aksalu ja Liis Lepik kuuluvad jalgpalli-, Indrek Kajupank ja Annika Köster korvpalli- ning Keith Pupart, Timo Tammemaa, Karli Allik, Denis Losnikov, Eliisa ja Nette Peit võrkpallikoondisesse.

Jalgratturid Mihkel Räim, Karl Patrick Lauk, Oskar Nisu ja Steven Kalf sõidavad välismaa klubides ja Gotlandil toimunud Saarte mängudelt tuldi koju aegade suurima medalisaagiga, kui võideti 17 kuld-, 8 hõbe- ja 7 pronksmedalit.

Ära tuleb märkida üha enam tipu poole vaatavad noorsportlased. Jääpurjetamise Ice-Optimisti klassis tuli maailmameistriks Georg Paomees, medalitele sõitsid Daniel Rüütel ja Joosep Laus. Kergejõustikus liikusid uute rekordite poole Johannes Treiel ja Marilis Remmel, pallimängudes olid koondistes Mairo Miil, Kätriin Põld ja Robin Alba.

Kodukamaral saab esile tõsta Saaremaa Võrkpalliklubi loomise, FC Kuressaare otsuse hakata mängima Premium-liigas, Saaremaa ralli ja teiste traditsiooniliste spordivõistluste jätkumise.

Kõige kõrval paistsid silma ka spordifännid, kes rallil rajaääri ääristasid ja võrkpalliklubi mängudel tribüünid täitsid.

Seda poleks juhtunud, kui sportlik tase ja võistluspinge jätnuks soovida.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email