Politsei varustus täienes uute mootorsaanide ja ATV-ga (2)

Kuressaare politseijaoskonna vanempiirivalvur Mark Leiner ütles, et varem oli neil kaks vana Yamaha mootorsaani. Need saadi kasutatuna Pärnu politsei­jaoskonnast neli aastat tagasi.


Nüüd õnnestus Kuressaarel aga saada kaks täiesti uut Arctic Cat´i mootorsaani. “Saanid ei ole meil eelnevatel aastatel väga palju kasutust leidnud peamiselt seetõttu, et talved on olnud väga lumevaesed, kuid loodetavasti tuleb sel aastal ka külma ja lund,” sõnas Leiner.

Mootorsaanipatrulli eesmärk on vanempiirivalvuri sõnul tutvuda oludega rannikul, teha jääluuret (jää paksus ja iseloom), suhelda jääl viibivate inimestega – neid hoiatada, kui jää on liiga nõrk, panna kirja patrullimise käigus avastatud inimeste jäljed, sõidukite jäärajad jne.

Vana Arctic Cat´i ATV sai Kuressaare politseijaoskond Ruhnust 2013. aastal, kui Ruhnu kordon likvideeriti. ATV-ga on nad teinud hulga rannikupatrullkäike. “Oleme saavutanud lähikontakti Saaremaa ja Muhu rannikuga umbes 80% ulatuses ja tihti sattunud kohtadesse, kuhu ei ole võimalik teed mööda autoga patrullides sattuda,” kõneles Mark Leiner.

Tänu ATV-ga tehtavatele patrullidele on nad tema sõnul peale sattunud väga paljudele registreerimata ja halvas seisukorras paatidele ja paatides olevatele esemetele, mis viitavad röövpüügile. Seega on neil ka väga hea koostöö keskkonnainspektsiooniga (KKI).

Üldiselt on rannikul elavad inimesed Leineri sõnul patrulle kohates mõistvad olnud, kuid kohatud on ka teistsugust suhtumist, kus inimesed hea meelega ei näeks ATV-d oma kodu kõrvalt rannikul läbi sõitmas. “Soovin inimesi selles suhtes rahustada, et meie ATV patrull püüab alati olla väga ettevaatlik,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email