Ukraina riigiametnikud tutvusid laevaehitusega (5)

Kolmapäevast reedeni külastas Eestit Ukraina riigiametnike delegatsioon, kelle huvi oli tutvuda Eesti laevaehituse kogemustega ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) töökorraldusega merelistes tegevustes.

Ukraina delegatsioon, kelle koosseisus on Ukraina piirivalve mereüksuse esindajad, päästelaevastiku ja kaitsetööstuse liidu esindaja, huvitus nii laevadest, mis on PPA käsutuses, kui ka teenistuse korraldamisest laevadel ja merevalvekeskuses.

Lisaks huvituti politsei andmeil asutuse juhtimispõhimõtetest ja ülesannetest, mida veesõidukitega merel ja piiriveekogudel täidetakse.

Suurim huvi oli külalistel aga PPA uute laevade, nende tehnilise võimekuse, käitamise põhimõtete ja kasutuskogemuse vastu.

Muu hulgas külastaski delegatsioon ka Saaremaal asuvat Baltic Workboatsi laevatehast.

PPA integreeritud piirihalduse büroo juht Helen Neider-Veerme sõnul on kolleegidega kogemuste vahetamine alati kasulik. “PPA saab võrrelda end teiste riikidega, aga samuti jagada juba kogetu põhjal oma teadmisi kolleegidega, kelle riigiasutused on arenguteel,” lisas Neider-Veerme.

Print Friendly, PDF & Email