Orissaare kaetakse 1 Gbit/s internetiga

Telia alustas Orissaares interneti püsivõrgu moderniseerimisega, mille tulemusena kaetakse alevik järgmise aasta märtsiks kiire ja tänapäevase internetiga.

Tegu on üsna mahuka projektiga, mille käigus vahetatakse ligi 200 Orissaare hoones välja senised vaskkaablid ja asendatakse need optilise võrguga. Selle tulemusena on Orissaare elanikel juba õige pea võimalik hakata kasutama Telia koduinterneti teenust, mille kiirused ulatuvad 1 Gbit/s-ni. Orissaare senise vaskvõrgu Telia sulgeb.

Tööde käigus viiakse kiirele internetiühendusele kõik Orissaare hooned, kus praegu saab kasutada Telia internetiteenust.

Telia Eesti võrgu ja infrastruktuuri arenduse valdkonna juhi Toivo Praakeli kinnitusel on Orissaares tehtavad tööd osa ettevõtte laiemast internetivõrgu moderniseerimise programmist, mille käigus nüüdisajastatakse enam kui 100 000 kliendi koduühendust. Programm kestab 2020. aastani ja peaks kõigile Telia klientidele tagama internetiühenduse kiiruse vähemalt 100 Mbit/s.
Senisest kiirem internetiühendus võimaldab muretumalt vaadata internetis leiduvat HD-kvaliteedis internetisisu, kasutada internetti korraga mitmes seadmes, võtta kasutusele mitu Telia TV vaatajakohta ning laadida fotosid ja videoid internetti senisest kiiremini. Ühtlasi loob kiirem ja kvaliteetsem internetiühendus võimaluse töötada muretult kodukontoris.

Kõik kliendid, keda võrgu uuendamine puudutab, saavad Telialt ka vastava teavituse. Kõige kiirem ja mugavam võimalus kiirema internetiühenduse kasutuselevõtuks on Telia veebipõhise iseteeninduse kaudu. Samuti saab ettevõttega ühendust infonumbril 123.

Raigo Neudorf,
meediasuhete juht

Print Friendly, PDF & Email