Lasteaias mängime ja õpime üheskoos

Lasteaed on tore koht, sest siin saab täiskasvanu koos lastega mängida ja õppida.

Vahvad tegelased karnevalil.
Marleen VõtingOrissaare lasteaias on liikumine väga tähtis ja seega toimus meil sportlik isadepäev koos vanematega Orissaare spordihoones. Kogu pere sai võistelda ja oma osavust näidata. Tore oli vaadata rõõmsaid lapsi, kes koos vanematega tegutsesid.

Koolieelikute rühmaga võtsime osa Saare- ja Muhumaa lasteaedade spordipäevast. See toimus juba kaheksandat korda ja meie saavutasime tubli kolmanda koha. Tänavu võistles seitse lasteaeda.

Kadripäeval toimus lasteaia saalis karneval ja lapsed riietusid vastavalt oma soovile. Seal olid väike nõid, motomehed, haldjad, lepatriinud, liblikad ja paljud teised tegelased. Koos lastega esinesid ka rühmade õpetajad ja õpetajaabid. Koos esitati lõbusaid lühilugusid ja tutvustati oma rühma tegelasi. Pärast mängisime ja laulsime kõik koos. Suur tänu kõikidele lapsevanematele ja lasteaia töötajatele, kes olid vaeva näinud vahvate kostüümide tegemise ja muretsemisega.

Lasteaias on sel õppeaastal lastele palju uusi huviringe. Tegutsevad jalgpalliring, keraamikaring, üldtreeningu spordiring, jätkavad rahvatantsuring ja muusikakooli eelklass. Muusikaõpetaja Krista teeb suuremates rühmades veel eelmudilaskoori ja poisteansamblit. Seega on lastel valikuid ja võimalusi erinevateks tegevusteks.

Kuna on detsember ja jõulukuu, siis tähistame igal esmaspäeval lasteaia saalis ja rühmades advendihommikuid. Esimesel advendil mängisime ja tantsisime koos rahvatantsuõpetaja Anne Keerdiga saalis ja iga rühm viis esimese advenditule oma rühma. Teisel advendil lugesid vanaemad lastele jõulujutte. See üritus toimus koostöös Orissaare Tugikeskus MTÜ-ga. Nemad süütasid ka teise advenditule.

Kolmandal advendil tuleb lasteaeda külla päkapikk ja toob rühmadele kingikoti. Tema süütab kolmanda advenditule.

Lõpuks tulevadki lasteaia jõulupeod, mis toimuvad sel aastal 19. detsembril kell 16 Siilide rühmas ja kell 17 Oravate rühmas ning 20. detsembril kell 16 Jänestel ja kell 17 Karudel.

Nii me lasteaias toimetame, mängime ja õpime kõik koos.

Kena jõulaega teile kõigile!

Saida Kuusk,
lasteaia direktor

Print Friendly, PDF & Email